My Hope
Stop people pleasing & narcistisch misbruik
Maatschappelijke-, psychische-, juridische- en financiele ondersteuning voor de "hulpeloze" vrouw in een destructieve relatie

My Hope

Stop destructieve relaties, pestgedrag en narcistisch misbruik

 

Stop people pleasing en narcistische relaties

Wat is een destructieve relatie?


Jean -Pierre Van de Ven geeft hiervan een mooie omschrijving op zijn website. Zie de link: https://www.radarplus.nl/article/339/Destructieve-relaties.


Weggaan bij een partner valt niet mee. Het is al moeilijk om je eigen weg te gaan als jij en je partner het erover eens zijn dat er een einde aan jullie relatie is gekomen. Nog moeilijker wordt het als jij vindt dat het genoeg is, maar je partner niet. Het allermoeilijkst is het om weg te gaan als je zelf gemengde gevoelens hebt. Als je weet dat het slecht voor je is om bij je partner te blijven, terwijl je nog wel van hem of haar houdt. Waarom ben je niet verstandiger? Ben je een domoor? Ben je soms verslaafd aan deze persoon? Verstandige besluiten berg je vaak veilig op in de toekomst. Op die manier ben je 'goed bezig' zonder dat je al te veel moeite hoeft te doen – dat komt morgen wel. Je denkt: morgen zal ik stoppen met roken, drinken, geld uitgeven aan nutteloze zaken. Morgen zal ik mijn vrouw niet meer slaan. Morgen ga ik weg bij mijn vent die me uitscheldt, slaat en vernedert in het openbaar.

Mijn inziens is de destructieve relatie gefundeerd op disfunctionaliteit. De disfunctionaliteit is een weerspiegeling van de disfunctionaliteit van het disfunctionele gezin (familie) waarin men is opgegroeid.   

Jolande Rommens-Musquetier van Minerva Counseling geeft 8 duidelijke kenmerken van een disfunctioneel gezin. Zie haar link: https://www.minervacounseling.nl/index.php/contact/wie-ben-ik.
Deze kenmerken komen om en bij voor in alle destructieve relaties waarin men zich bevindt. 

Zie ook mijn blog de codependent en het disfunctionele gezin: https://www.myhope.nl/apps/blog/show/44579547-de-destructieve-relatie.

Zit ik in een destructieve relatie(s)? 

Doe de test! Check je relaties. 
My Hope. Stop people pleasing & destructieve relaties . Maatschappelijke-, psychische-, juridische- en financiële ondersteuning bij destructieve relaties en people pleasing.
 
 

Ik wonder jou. 


Meld je op www.ikwonderjou.nl aan voor een dagelijkse bemoediging van Eric Célérier en Wilma Veen! Ontvang daarbij een gratis poster, gemaakt door Wilma zelf!


Klik op de onderstaande button en laat je bemoedigen.